zaměstnávání z domova

Vážený pane Kráso. V minulém roce jsem přišel o práci z domova jakožto částečný invalidní důchodce. Na základě nějaké vyhlášky, předpisu, nebo nějakého příkazu z MPSV nedosáhl můj zaměstnavatel na příspěvek, a tak zrušil mé pracovní místo, potažmo pak i firmu pokud se nemýlím. Byla tam nějaká podmínka aby více než 50% zaměstnanců firmy bylo invalidních a další podmínky, takže to již nešlo. Zaměstnat mě jako jedinou osobu se zdravotním omezením již zaměstnavatel z domova nemohl. V médiích vidím jak se ministryně nechává slyšet o připravovaných změnách, a velmi rád bych se Vás zeptal, zda NRZP ČR nějak připomínkuje, nebo upozorňuje na tento nedostatek zaměstnávat osoby se zdravotním omezením z domova? Děkuji za odpověď Zapletal
 
Zapletal

Vážený pane Zapletale,

NRZP ČR je členem úzké pracovní skupiny náměstka ministryně pana Jiřího Vaňáska a společně řešíme podporu zaměstnávání OZP. To, co popisujete, úplně tak není pravda. Zaměstnavatel nesmí mít větší procento lidí, kteří pracují z domova, protože takto docházelo k velkým podvodům. Celý systém podpory zaměstnávání OZP se musel teprve pořádně vyčistit a zavést nástroje, které by bránily podvodným způsobům zaměstnávání těchto lidí. Byl byste překvapen kolik hyenismu je v našem republice, které se živí na neštěstí druhých. Nevím, co jste dělal za práci, ale Váš zaměstnavatelk mohl vyřešit problém tak, že by jednou týdně jste u něj byli na pracovišti, kde byste předávali a přebírali práci a podobně. Pokud Váš zaměstnavatel postupoval jak říkáte, tak je velmi pravděpodobné, že neměl asistenty ani pořádné prostory a přesto na ně čerpal peníze. 

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.