mzda a platby

Dobrý den pane Kráso, před časem jsem Vám psala. Mám známou která pracuje v chráněné dílně. Když je nemocná tak její zaměstnavatel nevyžaduje po ní neschopenku ale za den nemoci mu odevzdává sto korun na ruku, a každý měsíc částku 1800 Kč. Další člověk dělá v druhé dílně tam odevzdávají 2800 Kč za měsíc, za dovolenou myslím 100 kč denně, Třetí dílna to má různé podle oblíbenosti a podle toho jak prý pracují, musí odevzdávat zaměstnavatelum peníze. Někteří se ozvali, a prý můžou odejít s tím, že nedostanou odstupné. Jak to tedy je. A od ledna má být minimální mzda ve výši 12000 Kč, a ani jedna dílna to nedostává. Navíc zaměstnavatelé zkracují pracovní uvázek z osmi hodin na šest a i mzdu, mají nato právo ? Kde a jak se mají zaměstnanci bránit ? Pomůže jim někdo ? Není to trestné ? Myslím si, že jde o podvod, jedná se o chráněné dílny v Hrabyni.
 
Vlasta Modra

Vážená paní Modrá,

pokud zaměstnavatel požaduje na pracovníkovi peníze za dovolenou nebo po dobu nemoci, jedná se o trestný čin. Naopak, zaměstnanci mají právo na nemocenské dávky a samozřejmě také na mzdu v dobé zákonné dovolené. Pokud jde o snížení mzdy při zkrácení pracovního úvazku, tak to je v souladu se zákonem. Problém vidím v tom, že když budu iniciovat kontrolu v chráněných dílnách, obávám se, že pracovníci všechno popřou, protože budou mít strach, že ztratí zaměstnání. Napište mi prosím na adresu v.krasa@nrzp.cz název firmy, její sídlo a případně jména zaměstnanců, kteří jsou ochotni svědčit. 

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovala Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.