možnost práce Ztp/p

Dobrý večer, mám dotaz, předem děkuji za odpověd. Jsem ZTP-P, po nemoci na vozíku s ochrnutím poloviny těla. Máma o mě pečuje,čili musela se vzdát práce. Obětovala se, polohuje, přemistue na WC atp. Mám PID+příspěvek na péči ZTP-P, ale chybí mi kontakt s lidmi a nějaká činnost. /čtyři stěny a TV je pro život málo/ Naskytla se mi možnost  práce na PC Z DOMU /dle mých možností/ Ale netuším, zda můžu pracovat, jak to mám v důchodovém výměru zařazené a taky se mamka bojí, aby mi nesnížili příspěvek, že když můžu dělat. /že jako se orientuju a komunikuju/ Po pravdě se domluvím jen s rodiči a trenky mi ze sociálky taky prát nebudou, když nestíhám. Ale vysvětlujte to vyšším orgánům.  Prosím poraďte mi pokud bych tu práci přijal, abych nenadělal více škody než užitku. A kde to případně hlásit, na sociálce, či na UP. Děkuji za info Jára.
 
JÁRA

Vážený pane Járo,

jako příjemce ID III. stupně můžete pracovat. Pokud máte v rozhodnutí uvedeno, že jste osobou, která může pracovat za mimořádných podmínek, tak nemáte omezení pracovní činnosti. Pokud tam tuto větu nemáte, tak vždy doporučuji pracovat maximálně tři hodiny denně. Pracovní činnost nemá vliv na stupeň příspěvku na péči. Nikde nemůsíte hlásit, že jste zaměstnán. K pojištění Vás přihlásí zaměstnavatel.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.