Dpc při neschopence

Dobrý den, prosím moc o informaci zda je možné přivydělat si při pracovní neschopnosti na DPC. Asi jsem žil v omylu ze to jde, v povolených vycházkách od lékaře. Když jsem dnes volal na socialku řekli mne ze se to nesmí ani o vycházkách. Prosím co mne hrozí nedají mne nemocenskou, nebo nedej bože pokutu? Pošlou mne dopis, nebo pozvou ... Děkuji a přejí krásný den
 
Jaromir

Vážený pane Jaromíre,

v době pracovní neschopnosti opravdu nemůžete mít žádnou výdělečnou činnost a už vůbec ne žádnou další pracovní smlouvu. Pokud jste tak udělal, tak je možné, že Vám bude zastavena výplata nemocenských dávek. Záleží na rozhodnutí OSSZ.

Doporučuji Vám, abyste při jednání s OSSZ byl co nejmírnější, protože Vy jste nepochybně porušil zákon a tudíž je třeba, abyste dosáhl nějakého odpuštění z důvodu neznalosti předpisů. Jen připomínám, že neznalost předpisů neomlouvá, ale je možné použít tento argument k vyvolání určitého pochopení. 

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.