Dotaz

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na podporu v nezaměstnanosti. Jsem invalidní důchodce prvního stupně, jsem zaregistrována na úřadu práce. Nyní jsem si sama našla práci na částečný úvazek, kdy hrubá mzda bude vyšší než Kč 6.675,00 Kč, proto ukončím registraci na úřadu práce. Dohoda o pracovní činnosti byla uzavřena včera, ale zaměstnána budu až od 01.07. 2019. Dnes na úřadu práce mi bylo řečeno, že registrace bude ukončena v neděli 30.06.2019, ale vyplácení podpory v nezaměstnanosti mi skončí 25.06.2019 ( datum podpisu dohody o pracovní činnosti), je to prý tak v zákoně. Hledala jsem to v zákoně, ale nic jsem k tomu nenašla, tak proto se obracím na Vás. Zajímá mě ta podpora v nezaměstnanosti, zda je pravda, že mi ukončí vyplacení podpory v nezaměstnanosti toho 25.06.2019, a zda mi můžete poslat odkaz na paragraf zákona. Na úřad práce se mám dostavit v pondělí. Děkuji moc a hezký den N.
 
Nováková

Vážená paní Nováková,

nejsem odborníkem na zákoník práce. Asi by bylo lépe se obrátit na občanskou poradnu, která má pracoviště v každém okresním městě nebo využít poradny NRZP ČR, poradnanrzp@nrzp.cz. Telefon 266 753 427. 

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.