dotaz

Dobrý den, Prosím o radu ohledně mojí snachy. Od 15 let pobírá částečný invalidní důchod z důvodu autonehody. Pracuje na částečný úvazek - 5 hodin, úklid kanceláří. Nyní jí zaměstnavatel oznámil, že její pracovní poměr se mění na plný úvazek. Řekla mu, že to nezvládne, a bylo jí řečeno, že ho to nezajímá a když jí to nevyhovuje, může odejít. Může se nějak bránit? Jinou práci těžko sežene, mají malé dítě, z jednoho platu a ČID se těžko vyžije.  A může vůbec při ČID pracovat na plný úvazek?                                                                  Děkuji      Vacíková                                                                                                    
 
Bohuslava Vacíková

Vážená paní Vacíková,

podle § 241 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce by zaměstnavatel měl vyhovět, mimo jiné osobám se ZP v úpravě pracovní doby a práce na zkrácený úvazek. Doporučuji Vaší snaše, aby, pokud nechce pracovat na plný úvazek, vysvětlila zaměstnavateli, že ji kvůli tomu dát výpověď nemůže a pokud by jí propustil, že se bude bránit soudní cestou. Samozřejmě, že zaměstnavatel ji může začít šikanovat a nebo vytvořit situaci, kdy ji propustí pro nadbytečnost, ale není to zas tak jednoduché. Proto doporučuji Vaší snaše, aby se bránila. Zákoník práce je na její straně.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.