dotaz

Vážený pane Krása, v prosinci mě přijali do nového zaměstnání.Jelikož pobírám ČID 2.st.,byl to důvod proč o mě stáli.Dostávají od státu dotace.Ale zjistila jsem že nedodržují výplatní termín,který je vždy 12.Prý výplatu posílají někdy až na konci měsíce,dokonce se stalo že jí tři měsíce neposlali vůbec.Nyní tedy čekám na první výplatu a k dnešnímu dni nic.Můžou si to vzhledem k dotaci vůbec dovolit?Moc děkuji za odpověď. Květa
 
Kv?ta

Vážená paní Květo,

obecně platí, že zaměstnavatel je povinen vyplatit mzdu ve stanovený termín. Z tohoto důvodu Vám doporučuji navštívit okresní insopektorát práce a podala stížnost, případně můžete podat stížnost i na ÚP, který zaměstnavateli vyplácí dotace.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.