dotace pro zaměsnavatele

Dobrý den pane Kráso ,Chtěl jsem se zeptat mám duchod 1 stupně kolik na mne bere zaměstnavatel dotace a jest-li musím dělat přesčas,když mám ve smlouvě 37,5 h
 
Patrik

Vážený pane Patriku,

Váš zaměstnavatel může pobírat příspěvek ve výši 75% vyplacené mzdy, ale nejvýše 8 000 Kč. Dále může dostávat příspěvek až 2 000 Kč měsíčně na tzv. režijní náklady. To vše platí pouze u zaměstnavatelů, kteří zaměstnávají více než 50% osob se zdravotním postižením. Jinak má zaměstnavatel nárok pouze na slevu na dani.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.