domácí práce

              Vážený pane Krása,ve studiu -reportéři čt- jsem viděl reportáž o podvodném zaměstnávání ztp-p.Jelikož jsem zaměstnancem podobné firmy a shodou okolností jsem se den před vysíláním této reportáže začal zajímat o regulérnost tohoto zaměstnání a zjistil jsem,že je to začarovaný kruh,ve kterém vám nikdo nechce dát konkrétní odpověd,z jakého důvodu musím platit nějaké nesmyslné poukázky na pobyt v lázních,které nikdy nevyužiji a  v reportáži mi bylo potvrzeno,že ani jako vozíčkář se nikam nedostanu,rozhodl jsem se vám napsat následující dotaz.Napsal jsem firmě o výčetku mzdy,kterou vám,pokud bude třeba rád poskytnu k nahlédnutí. zatím jen tyto  údaje-superhrubá mzda-8661kc naturální dan-3500kc-poukázky a vyúčtování-937kc-toto jsem opravdu dostal k výplatě.Rád bych vás požádal o radu,jak postupovat dál,zda nechystáte nějakou společnou akci proti těmto podvodným firmám,které nás bezostyšně okrádají. Jsem z okresu Prostějov ale pokud by bylo možné,rád bych vás navštívil osobně a celou záležitost s vámi projednal,nebot vím o další firmě,která jedná podobným způsobem. Jelikož mám 2studující děti jsem nucen najít solidní firmu,která pro nás vozíčkáře nabízí domácí práce.  Děkuji vám za odpověd   a jsem s pozdravem                                                                                                                                           
 
vojá?ek vlastimil

Vážený pane Vojáčku,

chápu, že jste rozloben, protože je pravděpodobné, že jste se stal také předmětem podvodného jednání některých zaměstnavatelů, kteří zaměstnávají osoby se zdravotním postižením. Domnívám se, že jakákoliv Vaše snaha o jednání s Vaším zaměstnavatelm o úpravě mzdy, povede k tomu, že Vás pravděpodobně propustí. Proto Vám doporučuji obrátit se na poradnu NRZP ČR tel: 266 753 427, e-mail: poradna@nrzp.cz.

Současně můžete využít pracovních nabídek webových stránek NRZP ČR www.praceprozp.cz, kde se můžete zaregistrovat jako zájemce o zaměstnání, případně si vyhledat vhodnou pracovní nabídku.

S pozdravem.

Václav Krása