žádost

Dobrý den ,opět se na Vás dovoluji obrátit,chtěla jsem Vám rozhodnutí odeslat naskenované,ale zpětná odpověď na Váš email nejde. Mám přiznaný plný ID - III stupeň.Zažálala jsem si o péči a průkaz ZTP,mobilitu... Rozhodnutí LP lékařky p.MUDr.Jany Dundálkové bylo zamítnuto ,ale při čtení rozhodnutí by jste se pobavil. Cituji pacient má sníženou pracovní schopnost významně snížený až vymizelý. Dle výsledku stupně závislosti oprávněná osoba potřebuje pomoc při následujicích základních životních potřebách - péče o zdraví Celkem nezvládá 1 základní životní potřebu. S penězi hospodaří,druhá osoba (manžel a zajišťuje veškerý doprovod jak po úřadech,zdrav.zařízení- podání léků. Rovněž byla u mně provedena kontrola soc.pracovnice,kdy jsme objasnili,že nejsem schopna si uvařit,trpím záchvaty které předem neuvedou jakýkoviv varovný sygnál a stalo se ,že jsem při záchvatu padla na indukční desku čím jsem si ji spustila .Rovněž další přípravu jídla - varná konvice mám hemiparezu v rukou což neudržím konvici ,nebo nepřenesu jidlo na stůl.Rovněž hygienu,druhá osoba mi musí být nápomocna a přítomna. Pokud p.doktorka hodnotí,že vím jak se jmenuji,zvládnu přes den osobní hygienu...vím kdo je prezidentem..a zhodnotí tak můj zdravotní stav...pak nevím jaký význam má šetření soc.pracovnice ,které rovněž byl popsán průběh záchvatu,musí mi být podán lék a nedokáži navázat na činnost před záchvatem... Nyní jdu na operaci s nohou,což vzniká další problém.. Jak si mohu říci v tramvaji o uvolnění místa když se nemám jak prokázat!!!Nejde mi o poplatek 400Kč pouze o možnost průkazu - invalida. Mám pocit,že zdravý lékař těžko pochopí jak se cítí nemocný a diskriminovaný pacient.Já denně čekám kdo si udělá čas příjde mi dát oběd,nebo jsem odkázaná na manžela.A celé dny trávím doma..se stresem ,abych nedosatla záchvat,manžel mně kontroluje mobilem...ale tohle není život. Nepřeji nikomu zdravotní problém jen p.MUDr.Dundálková z Kroměříže by si měla jeden den vyzkoušet jak žiji..třeba by změnila názor.Nevím jak napsat odvolání,rozhodně se soudit nebudu...ale tohle je demokracie?...Kde je heslo p.Havla - pravda vítězí?Víte sám jak těžce se žije...ale já nežiji..a stále čekám na pomoc druhého...a budu upřimná moc mně to trápí z ID skoro živořím ,když zaplatím léky a někdy mně musí někdo jiný někam zavést!Nebýt manžela ,ale ten vydělává jen na moji léčbu a provoz domácnosti. Omlouvám se,ale p.doktorka mně natolik rozčílila..že se obávám pokud se odvolám,vezme mi i důchod...věříte ,že mám chvíle bezmocnosti a raději bych nebyla!Omlouvám se,ale Vy mi rozumíte...Ivana Svobodová Koryčany
 
Ivana Svobodová

Vážená paní Svobodová,

domnívám se, že Váš dotaz jsem předal do poradny NRZP ČR, proto se divím, že jste ještě nic neobdržela. Připadá mi opravdu zvláštní, že máte napsáno, že nezvládáte pouze jednu životní potřeu a to jest péče o zdraví, když máte prakticky nulovou pracovní schopnost. Doporučuji Vám, abyste okamžitě podala odvolání, které se posílá prostřednictvím Úřadu práce na odbor odvolacích agend MSPV ČR, Podskalská 19, 128 00 Praha 2.

S pozdravem

Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.
Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.