rodicovska do sedmy let

dobry den pane Krasa dekuji moc za odpoved na muj dotaz. ohledne rodicovsky do sedmy let.Jestli sem to dobre pochopila.moji dceri je teprve sest a pul.Tak misto rodicovsky do sedmy let budu brat nani peci na dite pak az ji bude sedum let musim podat zadost o proskoumani zdravotniho stavu dceri .Ale dotech sedmy let my tera budou vyplaceny penize za leden v unoru V rozhodnuti mame napsano je dlouhodobe  zdravotne postizena.To prevedeni rodicovsky na peci je tera automatycky  DEKUJI MOC ZA ODPOVED A SNAD JE POSLEDN ZAKONECH SE MOC NEVIZNAM.  
 
michaela

Vážená paní Michaelo,

rodičovský příspěvek Vám nyní již nenáleží (byl vyplacen naposledy za měsíc prosinec 2011). Zákon pak stanoví případy, kdy automaticky vznikne nárok na příspěvek na péči na dítě, které bylo doposud uznáno dlouhodobě (těžce) zdravotně postiženým a to tak, že
-    dětem doposud považovaným za dlouhodobě zdravotně postižené náleží příspěvek na péči ve stupni I.;
-    dětem doposud považovaným za dlouhodobě těžce zdravotně postižené náleží příspěvek na péči ve stupni II.
Těmto dětem tedy náleží od 1. 1. 2012 příspěvek na péči a to po dobu než je na základě nového posouzení zdravotního stavu vydáno rozhodnutí o příspěvku na péči (nejdéle však do 31. 12. 2012).
Pokud je i přes přiznaný příspěvek na péči finanční situace Vaší rodiny složitá, příspěvek na péči lze v takovém případě navýšit o 2.000,- Kč, jestliže rozhodný příjem v rodině je nižší než dvojnásobek částky životního minima (částku životního minima rodiny lze spočítat pomocí kalkulačky na webových stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí www.mpsv.cz).

S pozdravem Václav Krása