Příspěvek na péči

Dobrý den,   otec je po CMP, žádali jsme o zařazení do 3. stupně příspěvku na péči. Po zamítnutí odovolání prosím o informaci co lze dělat když jsou některé kolonky od úředníků o jednotlivých činostech vyplněny nepravdivě. (Ani být pravidivě vyplněny nemohou, když otce žádný lékař za tímto účelem osobně nenavštívil. Vychází jen z lékařských zpráv, ze kterých zkrátka nelze vyčíst co otec zvládá a co ne.) Rádi bychom znovu někomu předložili informace - já a bratr, kteří se v péči o otce střídáme, příp. by se mohl vyjádřit fyzioterapeut, který s otcem cvičí..   Děkuji.  
 
Jaroslav Pet?í?ek

Vážený pane Petříčku,

máte prakticky dvě možnosti. První možnost je postupovat dále v řádných opravných prostředcích. To znamená podat správní žalobu na postup správního orgánu. Žaloba se podává ke krajskému soudu příslušnému Vašemu bydlišti. Mohli byste také podat mimořádný opravný prostředek a podat dovolání k ministrovi MPSV ČR. Domnívám se, že je lepší zvolit řádné odvolací řízení a teprve když neuspějete, tak zvolit mimořádný opravný prostředek. MPSV ČR by Vám Vaše dovolání mohlo vrátit s tím, že jste nevyužili řádné opravné prostředky.

Je ještě jeden způsob postupu. Váš otec si může podat novou žádost s tím, že došlo k výraznému zhoršení zdravotního stavu. Doporučuji však takovou žádost doplnit o nové zdravotní zprávy od ošetřujících odborníků.

S pozdravem Václav Krása