Příspěvek na péči

Dobrý den p. Kráso, mám dotaz, moje babička a děda pobírají příspěvek na péči který jim za leden a únor zatím nepřišel. Příspěvek pobírají již půl roku a pokaždé přišel okolo 10 v měsíci. Byl jsem se ptát osobně na úřadě co se dějě, ale pokaždé říkají, že příspěvek brzo dorazí, ale nikde nic. Můžete mi prosím poradit co s tím mám dělat? Babička s dědou jsou na příspěvku závislí. Děkuji K.
 
Filip Kortan

Vážený pane Kortane,

pokud příspěvek nepřijde do konce měsíce února, napiště mi prosím podrobnosti na můj mail v.krasa@nrzp.cz. Potřebuji hlavně jméno, bydliště a telefon na Vás.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.