Pnp st.3 a zvýšení pro děti 4-7 let

Dobrý den,prosím vás o odpověď.Četla jsem,že se schválilo a čeká se na podpis prezidenta zvýšení PnP při st. 3 a 4 o 2000 kč pro děti 4-7 let.Na syna pobírám Pnp st. 3 a 7 let bude mít v březnu příštího roku,chtěla bych se zeptat zda to zvýšení po schválení dostanu automaticky nebo o to musím žádat a zda se musí dokládat příjem rodiny nebo na to je nárok při každém příjmu.Děkuji Ludmila
 
Ludmila

Vážená paní Ludmilo,

o zvýšení PnP budete muset požádat. Předpokládám, že zákon začne platit od listopadu 2012. proto v listopadu byste již mohla požádat a bude Vám zpěthně vyplacen od data podání žádosti.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.