Odvoláni proti rozsudku posudkové komise

Dobrý den pane Krása. Potřebovala bych poradit, jak postupovat. Dávala jsem odvolání kvůli mým synům. Oba mají ADHD, rysy autismu a jeden z nich lehkou DMO. Děti se narodili ve 26. měs. Děti mají 6,5 let a stále nejsou schopni se bez pomoci obléci, obout, nejsou schopni se omýt, utřít po toaletě zadek, neorientují se jestli je ráno či večer a to oba. Jeden z nich nepozná, kdy přejít přes silnici a oba mají problém se adaptovat ve společnosti. Musím jednomu pomáhat ze schodů a do schodů, ve školce má asistentku, aby mu pomáhala s jídlem, s oblíkáním a taky na vycházkách nevydrží dlouho. Bolí ho nohy.U Jednoho byla asistence ve školce vyžádaná paní učitelkou. Kluci byli v roce 2013 jeden v 1.s tupni a druhý ve 2. stupni závislosti. Po šetření byli v 1. stupni nač jsem se odvolala a dneska mi přišlo vyrozumění, že jsou děti zdrávy. Přímo mi píší,že posuzovaná osoba není závislá na pomoc jiné fiz. osoby a že tento stav trval i k datu 18.5.2013. To měl narozeniny, tudíž tím asi myslí, že byl nejspíš špatně posouzený. opravdu tomu nerozumím. Do 5ti dnů mám právo s k tomuhle rozhodnutí vyjádřit. Bylo mi navrhnuto, že můžu požádat, že chci být přímo u toho rozhodování té komise a vyjádřit se k věci osobně a pokud se to nepodaří, tak vzít odvolání zpět. Ale jestli to vůbec jde, když píší, že rozhodnutí bylo špatné. A nebo jít k soudu. Mohla bych poprosit o radu? Jinak jak naše psycholožka, tak i doktorka tomuhle rozhodnutí nerozumí a obě se shodují, že děti potřebují celodenní péči. předem moc děkuji.
 
Kate?ina Žemli?ková

Vážená paní Žemličková,

především Vám doporučuji, abyste se okamžitě vyjádřila ke stanovisku komise a zároveň se účastnila jejího rozhodování. Pokud neuspějete se žádostí je nezbytné podat do 15ti dnů po doručení rozhodnutí odvolání proti tomuto rozhodnutí. S odvoláním Vám můžou pomoci v poradně NRZP ČR kontakt: 266 753 427, nebo e-mail: poradnanrzp@nrzp.cz.

S pozdravem

Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.