odejmutí příspěvku na péči 6 letému dítěti

Dobrý den pane Krása,mám 6 letého syna alergika na BKM, luštěniny, soju, ořechy, arašidy, kočky, některé pyly, roztoče atd.. Do konce roku 2011 jsem pobírala prodlouženou mateřskou 2.stupeň zdravotního postižení, od ledna 2012 se to automaticky snížilo na 1. stupeň a ač bylo v prosinci 2011 byl vydán posudek na 2 roky, tak se prý musí posuzovat každý rok a příspěvek mu byl odejmut. V posudku od posudkového lékaře je uznaný pouze bod stravování. Syn bere 3x denně léky airius,nalcrom,orenzym,fantomalt, lacidofil, vápník,vigantol, některé léky se berou časově před jídlem, některé mezi jídlem a fantomalt se mu vmíchává do jídla. Syn sice navštěvuje MŠ ale jen na 4 hodiny a stravu mu podávám doma, školská zařízení mají zakázané podávat léky. Syn dlouhodobě neprospívá má nízký rustový hormon, váží pouze 16 kg, měří 115cm. Do jídla se ho musí nutit,doslova krmit, jinak by nesnědl nic, nemá pocit hladu. Chtěla jsem se zeptat jestli je šance se odvolat a jak se postupuje. Děkuji Kovolová
 
Kovolová Šárka

Vážená paní Kovolová,

doporučuji, abyste hned podala odvolání proti snížení stupně závislosti. Pokud byste neuspěla, je dobré podat správní žalobu. Žaloba se posílá ke Krajskému soudu a neplatí se u ní žádné poplatky a není třeba advokát.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní,rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.