neslysicina cely zivot

dobry den moje dcera neslysici kominikuje pouze zankovymjazkem a ma stupen je ji setnast let muzu zadar avisi stupen moc dekuji
 
iveta

Vážená paní Iveto,

můžete to zkusit požádat o vyšší stupeň PnP. Důležité však je, aby Vaše dcera nezapomněla požádat před dovršením 18 let věku o invalidní důchod pro invaliditu z mládí. Pokud by nepožádala včas, tak by na to mohla velmi doplatit, protože potom by musela mít odpracované roky.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.