inv. duchod z ciziny

dobrý den, prosim moc o radu muj manžel je v plnem inv. duchode ktery pobira z ciziny (švícarsko)n je švicar byli jsme ve švícarsku na komisi ohledně přeskoumaní zdravotniho stavu kde po nás požadovali celkovy zdravotní stav meho manžela a detailni posis zdavotniho stavu. my jsme chodili po doktorech kam muj manžel pravidelně dochazí a požadovali jsme tato vyjadření a skoro nikdo se k tomu neměl a jejich odpoved byla "ja nejsem posudkovi lekař ". a tak nevihověli a včera přišla zprava ze švicarska chteji mu vzít cely duchd pro nedostačujíci zpravy lekařu. jsme totalně na dně naše existence je v pochybach mužete nam poradit jak mame tyto zravotni posudky získat moc děkuji za každou radu lanzarotti
 
lanzarotti ružena

Vážená paní Lanzarotti,

Vy jste neměli požadovat zprávu, která by hovořila o jeho zdravotním posudku, ale měli jste požadovat výpis ze zdravotní dokumentace, který je povinen odborný lékař dát. Takže prosím dojděte co nejdříve za lékařem, co manžela ošetřuje, aby napsal pouze zdravotní zprávu - diagnózu a informaci o případných jiných nemocech, které Váš manžel má. Je pravděpodobné, že tuto zprávu budete muset zaplatit, ale není to tak drahé. Ošetřující lékař je povinen takovou zprávu dát - případně může provést výpis ze zdravotní dokumentace.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.