Dotaz

Ještě jednou dobrý den.Děkuji Vám za odpověd a dovoluji se ještě zeptat.Manžel měl PnP 2 stupně,které mu bylo odebráno na 1 stupen k 1.1.2012.S tím že splnuje jenom 4 body o životních potřebách.Chci dodat že má amputaci pravé ruky v zápěstí.Celkem měl 14 bodů.Při odvolání neuspěl. Novou žádost o zvýšení PnP si podal 1.10.2013.V pátek mu přišlo rozhodnutí že má 2.stupn.Jde mi o to jak je možné,když šetřemí bylo mapsáno stejně.Akorát v roce 2012 mu nezapočítali osobní aktivity a tet jo.Ikdyž je měl uvedené.Můžeme se ještě proti rozhodnutí z roku 2012.bránit.Je to jasná birokracie pro normální lidi.Děkuji za odpověd a vážím si Vaší práce pro postižené.Přeji hezký zbytek dne Jarka.
 
Jarka

Vážená paní Jarko,

musíte se znovu odvolat. Pokud neuspějete s odvoláním, doporučuji Vám, abyste podali správní žalobu ke krajskému soudu. U žaloby v oblasti sociálního zabezpečení se neplatí poplatky a ani Vás nemusí zastupovat advokát. Se žalobou Vám poradí v poradně NRZP ČR, poradnanrzp@nrzp.cz, tel. 266753427.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.