doprovod do lázní

Dobrý den, právě jsem se dozvěděla, že se mému nutnému doprovodu při mém KLP pobytu v lázních vystavuje „Potvrzení o ošetřování (péče)“. Je toto "ošetřovné" časově omezeno nebo platí po celou dobu mého pobytu v lázních? Většinou jsem tam 28 dnů + týden prodloužení(jedná se o indikaci V/5). Vychází zaměstnavatel při výpočtu finanční náhrady ze stejných zásad jako při výpočtu u pracovní neschopnosti? Nebo bude obdržená finanční částka vyšší? Měsíc je totiž dlouhá doba dcera si nemůže dovolit zůstat bez peněz. Já ji to nemůžu doplatit, nemám z čeho. Posudkoví lékaři mi totiž nepřiznali ani PnP druhého stupně, i když mi zdravotní pojišťovna hradí tento doprovod už několik let. Nyní mi dokonce chtějí odejmou i přiznaný PnP 1. stupně. Děkuji za odpověď.
 
Radka

Vážená paní Radko,

potvrzení o ošetřování je na celý pobyt v lázních. Zaměstnavatel Vám platí pouze prvních 15 dní nemocenských dávek, další část potom přechází na OSSZ. To se děje automaticky, o to se nemusíte starat. Výše nemocenských dávek je stejná jako při jiném ošetřování člena rodiny.

Pokud by Vám byl odejmut I. stupeň PnP tak Vám doporučuji, abyste určitě podala odvolání. Na odvolání máte 15 dní a adresuje se na odbor odvolacích agend MPSV ČR, Podskalská 19, 128 02 Praha 2. Posílá se však prostřednictvím ÚP, který rozhodl o odebrání PnP.


S pozdravem Václav Krása


Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji