budoucí matka s hendikepem a pnp

Dobrý den Chtěla bych se zeptat jak to je s příspěvkem na péči v případě kdybych otěhotněla. S přítelem plánujeme miminko ale jde o to že mám přiznán 3 stupeň pnp a mám strach abych o něj nepřišla.Péči mi poskytuje moje matka a nadále poskytovat bude (nechystám se z domu odstěhovat) plánuji zde být i s miminkem se kterým by mi pochopitelně mamka pomáhala.Mám se něčeho co se tohoto týká obávat nebo někam zajít? A jak je to prosím potom s ppm nebo rodičovským příspěvkem? Ještě mě napadlo mám strach aby potom v porodnici my nedělaly sestry problémy skrz to že mám zdravotní znevýhodnění (těžkou zrakovou vadu ) spoustu věcí ale ve známém prostředí dokáži zvládnout.Bojím se zejména toho že mi miminko nebudou chtít dát na pokoj abych se o něj mohla sama starat. Poslední věc je ta že mi hrozí že větší část těnici.Pokud bych nemohla kvůli zdravotnímu stavu jednou za měsíc na propustku na víkend domů dá se požádt personál aby ke mě jako držiteli ztp/p byl alespoň na víkend přijat doprovod?Děkuji moc za odpovědi Halaštová
 
kate?ina Halaštová

Vážená paní Halaštová,

nemusíte se ničeho obávat. Souběh příspěvku na péči a rodičovského příspěvku je bez problémů. Právě skutečnost, že Vaší pečující osobou je Vaše matka, je důkazem, že je vše legální. Vůbec není důvod, aby Vám nedali dítě na pokoj. Ostatně, pokud bude narozené dítě v pořádku a Vy také, tak půjdete standardně domů, jako ostatní maminky. Pokud jde o průběh těhotenství, tak skutečnost, že jste téměř nevidomá, není důvodem, abyste byla během těhotenství v nemocnici. Pouze v případě jiných komplikací, ale to Vám musí lékař pořádně vysvětlit. Věřte mi, že nejste první ani poslední maminka, která téměř nevidí. Přeji Vám, ať se vše podaří.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovala Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.