Zamítnutí příspěvku na zakoupení motorového vozidla

Dobry den, vážený pane Kráso. Mám těžce postiženého bratra a žádali jsme o příspěvek na zak.motorového vozidla, lékařka ho v posudku doporučila ale byl nám zamítnut z toho důvodu,že se opakovaně v kalendářním měsíci nedopravuje.Tak by mě zajímalo co pro ně znamená se dopravovat,spíše kam??musí to být jen k lékaři??když sním jezdíme např.na výlet,na čerstvý vzduch atd.. to je nezajímá??i když je to každý měsíc?má cenu se odvolávat?jasně jsme jim psali do formuláře,že se přepravuje každý měsíc.v roce jede třeba 6x k lékaři a zbytek na výlety atd. děkuji za odpověd.
 
Radek

Vážený pane Radku,

to je opravdu absurdní argument, pro který Vám byla žádost zamítnuta. Doporučuji odvolat se, a to do 15 dnů po obdržení rozhodnutí o zamítnutí žádosti. Odvolání se posílá prostřednictvím ÚP na

Odbor odvolání a správních činností nepojistných dávek, MPSV ČR, Podskalská 19, 128 01 Praha 2. Napište do odvolání, že mimo cesty za lékařem, že bratr jezdí pravidelně do kina, divadelní představení a podobně a dále vzdělávací aktivity, kurzy na počítači a podobně.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.