vrácení dph

dobrý den mám kvám dotaz mám dcerku která je těžce postižená byl jí přiznán příspěvek na motorové vozidlo když chci požádat o vrácení dph jak se to žádá vím že mám jít na fin. uřad ale co dál ještě jsem to nikdy nevyřizovala manžel je duchodce a vlastně pečuju o svou dceru nevím ani kdy se to má vyřídit v jakým měcíci prosím porad te moc vám děkuji
 
jana

Vážená paní Jano,

žádost o vrácení DPH můžete podat až v případě, že jste auto nakoupili. Pokud se jedná o nové auto, tak Vám bude vrácena částka DPH až do výše 100 000,- korun. Pokud však kupujete auto z autobazaru, tak Vám může být vráceno DPH pouze z rozdílu cen, za které vůz nakoupil auutobazar a z ceny, za kterou Vám jej prodal. To znamená, že Vám může být vrácena pouze malá částka. Technika vrácení je zcela jednoduchá. Napíšete dopis, že žádáte o vrácení DPH z koupi vozu, a to na základě přiznaného příspěvku na nýákup motorového vozidla a uvedete svoje nacionále. Jako přílohu dopisu dáte kopii faktury, kopii rozhodnutí o přiznání příspěveku na nákup motorového vozidla a případně kopii průkazu ZTP. Auto musí být napsáno na osobu, které byl přizbnán příspěvek na nákup motorového vozidla. Pokud Vaše dcera nemůže řídit, tak Vy byste měla být uvedena jako provozovatel auta.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní,rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.