smlouva při zakoupení auta pro dítě se ztp/p

dobrý den.rada bych se jen optala.syn dostal příspěvek na zakoupení auta.je mu 10 let.na socialce mi sdělily že auto musí být psáno na nezlet-syna,ale pojištění mohu platit já,což už mi samo o sobě příjde divný ale je normalní že vas chytnou radarem třeba jen za rychl.jízdu a pošlou to majiteli jako nezletilému,nebo jen půjčíte auto a stane se autonehoda ,dotyčný to zapře-to za to ted taky bude odpovídat nezl.dítě?bud to to chapu špatně nebo je to prosím  postavený na hlavu.vím že za dítě bere vinu zakonn.zastupce ale i tak.....není to moc složitý systém?děkuji a hezký den
 
katerina

Vážená paní Kateřino,

je to skutečně tak, že vůz musí být napsán na Vašeho syna. Čili majitelem vozu bude Váš syn a Vy budete provozovatelem vozu. Současně Vás upozorňuji na to, že musíte požádat soud, aby povolil vložení ceny vozu do majetku Vašeho syna, protože Váš syn je nezletilý. Podle nového občanského zákoníku musí majetkové vklady u nezletilých dětí schválit opatrovnický soud.

NRZP ČR podala návrh zákona, který by měl zrušit přezkum soudu v těchto případech, ale zatím zákon nebyl schválen, takže tak skutečně musíte učinit.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji