Příspěvek na zakoupení automobilu

Dobrý den pane Krása, žádala jsem jako dcera pro tatínka, který má průkaz ZTP, jelikož má 50 let těžký diabetes, diab. nohu, orsteroporózu, špatná příštítná tělíska, špatné fungování cév a nervové soustavy, tak nám kolabuje na cestě k lékaři, je po 3 infarktech, také i několik dní byl v kómatu a plno dalších problémů za ty roky s diabetem spojené o příspěvek na péči, který mu posudková lékařka v našem městě dala, ato ve výši 4 000,-Kč. S touto žádostí jsme žádali též o příspěvek ve výši 100 000,-Kč na automobil, který stejná lékařka zamítla na základě nesplňujících požadavků na tuto žádost. Můžete mi prosím napsat, jak dalece musí být člověk postižený a jaká jsou pro letošní rok pravidla na tento příspěvek? Děkuji za odpověď a přeji hezký den. Němečková (dcera)
 
Vilma N?me?ková

Vážená paní Němečková,

problém spočívá v tom, že systém posuzování byl výrazně změněn od 1. 1. 2012. Pokud Váš tatínek nemá vážné problémy s chůzí a nebo s orientací, tak opravdu bude těžké, aby Váš tatínek získal příspěvek na nákup motorového vozidla. Přesto Vám doporučuji, abyste se odvolala prostřednictvím Vašeho ÚP na MPSV ČR, odbor odvolacích agend, POdskalská 19, 128 01 Praha 2.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.