příspěvek na pomůcku

Dobrý den . Chtěl bych se zeptat na následující. Nevlastní dcera žádala prostřednictvím své matky o příspěvek na nákup motorového vozidla u ÚP Bučovice, okr Vyškov. Žádost byla po několika měsících vyřízena kladně a byl jí vyměřen příspěvek a to k 17.12.2012, den poté bylo podepsáno vzdání se odvolání a 19.12.2012 byl podle tuto záležitost vyřizující pracovnice proveden převod fin. prostředků. Dodnes tj. 30.1 2013 příspěvek na účet žadatelky převeden nebyl. Po x telefonátech, urgencích a kontrolách čísel účtů apod. bylo sděleno, že nefunguje systém, kterým je tato a zřejmě nejen tato  věc prováděna, a že pracovníci IT celou věc řeší. Této odpovědi se žadatelce dostalo již několikráte po sobě. Chci se zeptat zda existuje ještě jiná možnost jak a kde tuto věc řešit nebo opravdu jen čekat než se někomu podaří systém zprovoznit. Tento problém se jak se ukázalo týká i příspěvku na mobilitu, který za leden 2013 nebyl vyplacen taktéž se stejným odůvodněním. Předem děkuji za odpověď. S přáním hezkého dne. Tesáček  
 
Jaroslav Tesá?ek

Vážený pane Tesáčku,

doporučuji Vám, abyste podal stížnost k náměstku generálního ředitele ÚP panu Mgr. Martinu Žárskému, martin.zarsky@uradprace.cz.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.