Příspěvek na koupi motorového vozidla

Dobrý den přeji,mám postiženého syna(22letý),má invaliditu z mládí,protože od narození trpí těžkou epilepsií.Před 5ti lety jsme dostali příspěvek na koupi auta.Nyní těch 5let uplynulo a chtěla bych zažádat znovu. Syna vozíval manžel,protože já jsem neměla řidičák.(bála jsem se řídiit).Auto má manuální převodovku.S manželem jsme se rozvedli,okolnosti mě donutily udělat si řídičák a koupila jsem si auto s automatickou převodovkou,protože manuál mi nevyhovuje.Chtěla jsem se optat,jestli po těch 5ti letech můžu auto,na které jsem dostala příspěvek,prodat,aniž by to mělo vliv na žádost o další příspěvek a užít ho na auto s tou automatickou převodovkou,které již vlastním?Vím,že je to dost zamotané,ale budu moc ráda za radu.Předem moc děkuji.Zdeňka V.
 
ZDE?KA VALÁŠKOVÁ

Vážená paní Valášková,

tak jak popisujete celou transakci, tak se domnívám, že to nejde. Po 5 letech Váš syn může požádat o příspěvek na nákup motorového vozidla´. Teoreticky by mohl koupit Vaše auto, pokud byste jej dala do autobazaru a on by jej tam koupil. Přesto se domnívám, že tato transakce je velmi problematická. Nejlépe by bylo, kdyby Váš syn koupil auto s automatickou převodovkou, Vy své prodala a v technickém průkazu by jako majitel bbyl zapsán syn a Vy uvedena jako provozovatel vozidla. ten, kdo žádá o příspěvek, což musí být Váš syn, musí být zároveň zapsán jako majitel vozidla.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.