příspěvek na automobil

Dobrý den, máme syna 14 let, má průkaz ztp/p, chtěli bychom zažádat o příspěvek na automobil, je pravda, že se nyní žádá po 7 letech (nikoliv 10 letech, jak mi bylo sděleno na up). A počítá se 7 let od podání předešlé žádosti nebo vyplacení peněz na účet? Zároveň by mě zajímalo, jak je to se starým automobilem, dokdy ho musíme prodat a jak je to s převodem, pokud je vlastníkem nezletilý syn. Děkuji Veselská
 
Veronika

Vážená paní Veselská,

je tomu skutečně tak, že žádost o příspěvek na nákup motorového vozidla je možné opakovat již po 7 letech od poslední žádosti. Je asi jedno, zda je to 7 let od podání žádosti či vyplacení peněz. Staerý automobil, který jste měli z předchozího příspěvku můžete prodat, ale pouze se souhlasem opatrovnického soudu, a to i když jste rodiče. Je to proto, že automobil je ve vlastnictví syna a tudíž o jeho prodeji musí  soud vydat rozhodnutí. Není důvod, aby nevyhověl.

 S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.