Lhůta žádosti příspěvku na nákup vozidla

Dobrý den pane Krása. Mám dotaz. Kdy mohu znovu požádat o příspěvek na nákup vozidla? Poslední příspěvek na nákup vozidla pro syna ZTP/P mi byl přiznán 1.7.2008.Termín vyplacení nemohu přesně zjistit, protože tehdy jsem ho obdržel v hotovosti přímo z pokladny Měst. úřadu.Vozidlo jsem zakoupil 28.4.2009.Po dnešní informaci na Úřadu práce mi pověřená osoba zdělila, že žádost mohu podat až po 28.4.2014.Nejsem si jist touto odpovědí.Původní vozidlo chci darovat dalšímu synovi.Kdy ho můžu darovat, abych nemusel vracet část příspěvku? Děkuji.
 
?áp Miroslav

Vážený pane Čápe,

zákon 329/2011 Sb., stanoví lhůtu pro přiznání od data posledního přiznání příspěveku. Tudíž já osobně se domnívám, že tím datem, kdy můžete znovu požádat je 1. 7. 2013. Je třeba si však uvědomit, že o výši příspěvku rozhoduje ÚP, a proto bych se na Vašem místě spíš přiklonil k jejich výkladu.

S pozdravem Václav Krása

 

Vážený pane, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.