Lhůta na vyřizení zádosti na koupy motorového vozidla

Dobrý den, Jsem inavalida 3 stupně na vozíku. Podal jsem si žádost na koupy motorového vozida + úpravu na ruční řízení jsem řidič. Tímto bych se rád zetal jaka je lhůta na vyřizení mé žadosti na uřadě mi nedokázali odpovědět s pozdravem Veselý
 
Veselý Ond?ej

Vážený pane Veselý,

maximální lhůta pro vyřízení správního řízení je 105 dní. Bohužel ÚP často tento termín nedodržují. Můžete proti tomu podat stížnost ke generální ředitelce ÚP a nebo přímo na MPSV ČR, ale věc se tím prakiticky neurychlí. Doporučuji Vám neustále se na ÚP připomínat a tzv je otravovat.

S pozdravem Václav Krása

 

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.