Invalidní karta

Vážený pane Krása,mám dotaz jsem invalida 3.stupne po mozkové příhode bohužel jsem díky systému péče v České republice nedostal průkazku ZTP/P přesto péči mám 3 stupně špatně chodím a mluvím na automobil nemám nárok přesto jsme si rodina auto koupily.Prukazku ZTP má každý kdo si řekne a ó parkování nemluvím . Tuto kartu pouzivaji zdraví občané.Jsem poctiví bílý občan který půjde květnu do starobního důchodu.Jse zklamán jak tato země pečuje ó podstive občany.Stejne jak za minulého režimu.Kdo maže ten jede.Dekuji Dvořák
 
Stanislav
Vážený pane Dvořáku,
 
 myslím si, že není pravda, že průkaz ZTP dostane každý kdo si řekne. Pokud špatně chodíte, tak nevidím důvod proč byste neměl mít nárok na příspěvek na nákup motorového vozidla. Pokud tomu rozumím dobře, tak máte průkaz ZTP a ten je vždy vydáván pokud má občan dlouhodobé problémy s mobilitou nebo orientací. Tudíž z vlastnictví průkazu ZTP lze vydedukovat také nárok na výše uvedený příspěvek. Doporučuji Vám, abyste podal novou žádost a pokud s ní neuspějete, tak Vám doporučuji podat odvolání, případně i správní žalobu.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.