Pnp

Dobrý den. Potřebovala bych prosim poradit jak dál postupovat.....Syn má dg. Dětský autismus a celiakii. Při prvním posouzení před r. 2012 mu byl přiznán Pnp 1 stupeň a kartička ZTP/P a příspěvek na mobilitu.(nezvládá orientaci) Při novém posouzení mu je opět přiznán 1 stupeň, bylo odebráno ZTP/P i příspěvek na mobilitu. Jeho stav je samozřejmě pořád stejný a začala jsem ho vozit do speciální školky 20km daleko. Denně najezdím 80km a nedostanem ani korunu. Podaly jsme odvolání, čekaly na rozhodnutí přes 7 měsíců a stejně neuspěly. Můj dotaz zní: Jsme teď nově přestěhovaní, zkusily jsme si požádat o ZTP/P a mobilitu už v jiném kraji, výsledek ještě nevíme.....I když nesouhlasím s rozhodnutím odvolání, máme to nechat být a zkusit žádat i o Pnp v novém kraji, nebo je nějaká možnost dál se nějak odvolávat?? Nebo co dál dělat?Tohle prostě nechápu, jestli si z nás dělají srandu? V práci jsem samozřejmě musela dát výpověď, měsíčně projedem 3-4 tis za cestu do školky a po doktorech. Syn nerozumí slovům, nemluví, učíme ho piktogramy, musíme dodržovat bezlepkovou dietu. A podle nich má lehkou závislost :(
 
Prihodova

Vážená paní Příhodová,

je správné, že jste požádali znova o všechny věci v novém kraji. Doporučuji, abyste také požádali o vyšší PnP. Pokud neuspějete se žádostí, tak následuje odvolání a potom můžete podat správní žalobu. Ta se podává ke krajskému soudu, neplatí se žádné poplatky a ani Vás nemusí zastupovat advokát. Pokud to dojde do tohoto stádia, můžu Vám dále poradit.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.