Nárok na přiznání průkazky ZTP

Dobrý den, pane Kráso, srdečně Vás zdravím. Po zdravotních komplikacích nejsem schopen chodit, mám flekční kontraktury v kolenou (nenarovnám obě nohy), pohybuji se na vozíku, jak v bytě, tak venku pouze s doprovodem. Pobírám příspěvek na péči. Je možné ještě požádat o přiznání průkazu ZTP? Co všechno, kromě žádosti, je k tomu potřeba. Děkuji Vám za odpověď. Jiří Ondra
 
Jiří Ondra

Vážený pane Ondro,

samozřejmě, že můžete požádat o průkaz ZTP nebo ZTP/P, což je průkaz s průvodcem. Musíte si najít na www.mpsv.cz formulář žádosti, vyplnit jej, podepsat a dodat některé dokumenty. Žádost se podává na Váš úřad práce. Žádost posuzuje posudkový lékař OSSZ, kterému žádost pošle ÚP. Podle mého názoru byste měl se žádostí uspět. Pokud by Vám nebyl průkaz ZTP přiznán, doporučuji Vám, abyste se hned odvolal a kontaktoval mě.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane Ondro, pokud máte známé ve Středočeském kraji, nebo přímo v tomto kraji bydlíte, moc by mě potěšilo, pokud byste mě podpořil ve volbách do Poslanecké sněmovny. Kandiduji za formaci Trikolóra Svobodní Soukromníci a jsem na kandidátce na třetím místě.