Nový dotaz

Dobrý večer pane Kráso,má dcera má onemocnění diabetem I.stupně od jednoho roku,tedy už téměř 36 let. Pracovala(nyní na mateřské),po porodu velmi zhoršený zdravotní stav-celiákie,snížená funkce štítné žlázy,kontroly na hematologii,velmi časté hypoglykemické záchvaty. Prošla vyšetřeními,zažádala si o přiznání ID--nemůže soustavně vykonávat zaměstnání,je omezena v řízení auta,v dietě-velmi náročný stav-Posudkový lékař zhodnotil její zdraví,že je zdravá,nic jí není a když je nespokojená,ať si zažádá o OZZ.Prosím -má smysl se proti rozhodnutí o nepřiznání alespoň ID 1.stupně odvolávat?Děkuji Vám a přeji klidný večer.M.Kasíková
 
M.Kasíková

Vážená paní Kasíková,

doporučuji Vám, aby Vaše dcera určitě podala námitku proti nepřiznání ID. Námitka se podává prostřednictvím OSSZ, ale adresuje se na ČSSZ, Křížová 25, 155 00 Praha 5. Námitku musíte podat do 30 dní od doručení rozhodnutí o zamítnutí žádosti. Formálně stačí napsat, že podáváte námitku proti rozhodnutí č., datum a Vaše nacionálie. Dále přiložte kopii rozhodnutí.

S pozdravem Václav Krása

Dovoluji si Vás požádat, abyste si prohlédla reklamy na mém webu https://www.vaclavkrasa.cz/. Tím zase pomůžete mně. Děkuji.