invalidní důchod III.stupně

   Dobrý den,   jsem invalida I.stupně  a jsem zaměstnána.  Nyní jsem na neschopence pro diagnozu rakovinu děložního čípku. Lestos se mám dostavit na lékařskou posudkovou kontrolu, kde se bude jednat o invaliditu III.stupně. V současné době tedy nejsem schopna vykonávat pracovní poměr. Jak mám postupovat, jetlize mi uznají inval. III.stupně při ukončení pracovního poměru? Musí mi zaměstnavatel uznat mnou podanou výpověď ze zdravotního důvodu? Jak je to s výpovědní lhůtou v tomto případě? Děkuji předem za odpověď. S pozdravem Amalka
 
amalka

Vážená paní Amálko,

při přiznání ID III. stupně, pokud nebudete mít poznámku podle § 39, odst. 4, písm. f), že jste osobou, která může pracovat za mimořádných pracovních podmínek, tak musíte ukončit pracovní poměr ze zdravotních důvodů, nebo jej zkrátit na tři hodiny denně. Při ukončení pracovního poměru ze zdravotních důvodů není nárok na odstupné.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.