skarta

Nechcese mi teď číst celýčlánek o skartě (btw dnes přišly kódy manželce obálkou do sránky, tak mě to pěkně vytočilo)... Jenom v článku máte chybu cashback je vždy zdarma (nulový poplatek), ale třeba Albert má podmínku min.nákup 300Kč a můžete dostat max 1500 Kč jako cashback. Dále kopírovat kartu (asi máte na mysli pořízení fotokopie jejího povrchu - jinak se karta jednoduše zkopírovat nedá - je potřeba znát hesla různých úrovní zabezpečení) postrádá jakýkoli smysl - jelikož se jedná o elektronickou kartu s funkcí autentifikace, tak už z jejího určení vyplývá asi i smysl použití - kartou se prostě autentifikujete - stačí dát do čtečky a zadat pin (alespoň, tak to fungovalo u nás v práci, ale nikoho to nebavilo používat)... Každopádně je to zhovadilost - může to být velmi výhodný nástroj, ale jako volitelný doplněk. Proč bych si měl kartu přebírat, když rodičovská chodí na účet...
 
Tim Cestovatel

Vážený anonyme,

kdybyste o problematice skarty něco přečetl, takl byste věděl, že kopírování znamená ofocení v rámci úředních výkonů různých agend, kde se předkládá průkazka ZTP nebo ZTP/P. Jinak s Vámi souhlasím, že by karta měla fungovat jako volitelný doplněk, nikolv jako povinnost. Vaše manželka však bude muset kartu převzít a nebo jít do sporu s ÚP. ÚP tvrdí, že nepřevzetí sKarty znamená, pozastavení výplaty dávky. Já jsem přesvědčen, že zákon nic takového neumožňuje, ale zatím nikdo do tohoto sporu nechce jít a mně sKartu zatím nenabízejí.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.