Pracovni uraz

Pane Krása díky za předchozí odpoved,ale na OSSZ mi bylo zdeleno že si mužů zažádat buď o prodlouzeni pod.doby když se předpokládá i doktor mi to řekl že se zdravotní stav do 3 měsíců vyléčí anebo o inv.důchod ale nemůžu zadat o obojí.Stále právě nechápu jak jste se zmínil aby doktor požádal o prodlouzeni pod.doby a pak o důchod když mužů žádat o inv.důchod už teď tak nevím?;co jste tím měl na mysli.Dále mi ještě prosím odpovezte v případě že mě přiznáji inv.důchod a podnik mě propustí ze zdravotních důvodů jestli budu mít nárok na odstupné a rentu,dočetl jsem se že by ve vypovedi mělo stát následkem prac.úrazu jinak nemusím dostat nic že mají podniky nejrůznější fígle aby nemuseli platit.A prosím o odpověď v případě že je po 2,3 letech inv.důchod odebrán což se hodně stává jestli by mi zanikla i výplata renty.Díky moc za odpověď P.Marek
 
Frantisek

Vážený pane Marku,

o prodloužení podpůrčí doby žádá Váš lékař, nikoliv Vy. O invalidní důchod žádáte přímo Vy. Takže nevidím problém v souběhu těchto dvou věcí.

Pokud byste dostal výpově´d ze zdravotních důvodů, tak nemáte nárok na odstupné. Na rentu však nárok máte, pokud je úraz klasifikován jako pracovní úraz. Asi je správné, abyste při dalším jednání vždy uváděl, že máte následky po pracovním úraze.

S pozdravem Václav Krása