penzijní pojištětí

Dobrý den ,založila jsem bratrovi penzijko po zrušení mi pojišťovna odmítá určitou částku vyplatit a/chtěly potvrzení že jsem opatrovník b/chtěly potvrzení kdo byl přede mnou opatrovník c/ List opatrovníka d/souhlas soudu s výplatou prostředků a vše toto s týdenním odstupem když dodáte jedno chtějí další neřeknou to naráz tento stav již trvá pomalu měsíc.Mám pocit že toto již hraničí s šikanou o list opatrovníka jsem musela požádat soud o vydání kde se divili nač to je zapotřebí že to nikomu nevydávají a teď budu muset dát žádost na soud aby mi dovolil nechat vyplatit pro bratra našetřené peníze .Tak teď nevím je-li to šikana nebo šmejdi protože našetřené peníze zůstanou pojišťovně . Jak postupovat Děkuji za odpověď Křížová
 
K?ížová Ilona

Vážená paní Křížová,

je možné, že jde o určitý způsob šikany, aby co nejvíce oddálili vyplacení peněz. Nejlépe by bylo, abyste jim pohrozila, že celou věc dáte médiím, že Vám vlastně zadržují peníze. Jinak byste se musela obrátit na soud a vymáhat peníze soudní cestou, což je záležitost na dlouhou dobu. Spíše bych preferoval mediální nátlak.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.