nedokonalost zákona 329/2011

Dobrý den, ráda bych se zmínila o své zkušenosti. Mám manžela, který je nemocný Parkinsonovou chorobou již 16 let. Má pozdní stadium motorických i nemotorických komplikací. Těžko se pohybuje ve stavu OFF, jinak drobnými krůčky, nebo pomocí dvou židlí po bytě. Nyní jsme požádali o příspěvek na zvl. pomůcku- motorové vozidlo. Nebylo nám vyhověno a byl citován výše zmíněný zákon. Chtěla bych říci, že tito pacienti jsou jaksi diskriminováni, neboť sami nemohou dojít k autobusu, nebo vlaku, auto nutně potřebují k návštěvě lékařů, zvláště, když je souběh několika chorob. Chtěla jsem Vás poprosit, zda-li je ve Vašich možnostech se zasadit o to, aby i na takovéto pacienty bylo pamatováno. Děkuji Hana Hošťálková
 
Hana Hoš?álková

Vážená paní Hošťálková,

tohle je bohužel problém zákona 329/2011 Sb., že uvádí pouze určitý výčet postižení, a to především dolních končetin, přičemž samozřejmě parkinsonova choroba může způsobit, že je člověk prakticky nepohyblivý. Bohužel, teď NRZP ČR není schopna více změnit zákon. Budeme usoilovat o celkovou revizi tohoto zákona, protože řada lidí, kteří by měli mít nárok na pomoc na ní z důvodu špatného znění zákona nedosáhnou. Je to pozůstatek reformy pana Drábka.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.