DPN průvodce nezletilého dítěte

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu ve věci vystavování dočasné pracovní neschopnosti pro průvodce hospitalizovaného nezletilého dítěte. Pokud tato otázka nepatří do Vašeho oboru, budu vděčná za tip, kam se obrátit. Moje dcera (7 let) byla hospitalizována ve FN Motol z důvodu léčby farmakorezistentní epilepsie. Žádala jsem o vystavení DPN dle § 57 odst. c) zák. č. 187/2006 Sb., jelikož nebyla předem známa délka pobytu, vzdálenost od bydliště 150 km, dcera nepřetržitě na infuzi, v zaměstnání mi neplacené volno nepovolí). DPN mi vystavena nebyla s tím, že pokud není můj pobyt hrazen zdravotní pojišťovnou (vzhledem k věku dcery nad 6 let, jinak prý předkládající reviznímu lékaři k posouzení pouze případy ZTP), nebudu jako průvodce nezletilého dítěte přijatého k lůžkové péči přijata a nemám na vystavení DPN nárok. V § 25 zákona o veřejném zdravotním pojištění se uvádí "pobyt průvodce pojištěnce staršího 6 let je hrazenou službou jen se souhlasem revizního lékaře" - jedná se však o hrazení ubytování a stravy, nikoli vystavení a proplácení dočasné pracovní neschopnosti. Přesto DPN vystavena nebyla se zdůvodněním, že se vystavuje skutečně pouze doprovodu, který má pobyt hrazen ZP. Že je tento postoj FN Motol chybný mi potvrdila OSSZ, personalistka, ředitelka jiné nemocnice, ZP a Svaz pacientů. Přesto postoj FN Motol nebyl přehodnocen. Vše jsem řešila s ombudsmankou i ředitelem. Žádám o Váš názor tento problém. Moc se snažím praxi zavedenou ve FN Motol změnit pro další rodiče, které se nacházejí v podobné situaci, ale asi marně..... Předem velmi děkuji za Váš čas věnovaný mému obsáhlému dotazu. Zuzana
 
Zuzana

Vážená paní Zuzano,

překvapuje mě postoj FN Motol. měla jste požádat Vaší zdravotní pojišťovnu o úhradu ubytování a stravy, jako průvodce Vaší dcery, která nepochybně potřebuje, abyste jí byla na blízku. Problém však je, že to nepodmiňuje vystavení pracovní neschopnosti. Vy můžete uplatnit pouze ošetřování člena rodiny, jehož délka je u dětí do 10 let po dobu maximálně 9 kalendářních dní, u osamělých zaměstnanců (samoživitelů) maximálně po dobu 16 kalendářních dnů. Zaměstnavatel není povinen Vám poskytnout neplacené volno, je potřeba s ním jednat.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.