Dotaz ohledně zaměstnání

Dobrý den. Chtěl by jsem se Vás zeptat, jaká kriteria jsou v součastnosti potřeba při zaměstnávání a získání státní dotace osob s průkazem ZTP/P. Ohledně té dotace...můžu pracovat z domova, když nemám možnost docházet na pracoviště ( s tím, že by mi firma, pro kterou by jsem pracoval zřídila doma tzv. home office ), nebo ta firma musí pro mne zřídit pracovní místo? Jedná se o firmu, která má jen jednu osobu, a zaměstnávala by puze mne.Předem děkuji za Vaší odpověd. S pozdravem P.Čumpelík
 
Petr ?umpelík

Vážený pane Čumpelíku,

zaměstnavatel, který zaměstnává více než 50% OZP může obdržet dotaci na zřízení chráněného pracoviště a to až do výše cca 300 000,- Kč, ale pouze na prokázané náklady úpravy pracoviště. Dále může obdržet dotaci ve výši 75% mzdy pracovníků OZP, nejvýše však 8000,- Kč měsíčně. To však neplatí pokud pracovník pracuje z domova. U těchto pracovníků není žádný příspěvek. Dále může obdržet až 2000,- Kč měsíčně na režijní náklady, které definuje §76 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti. Pokud Však pracovník pracuje z domova tak zaměstnavatel na tuto podporu nemá nárok.

Pokud jde o zaměstnavatele, který nezaměstnává 50% OZP může obdržet dotaci na vytvoření chráněného pracovního místa až do výše  cca 300 000,- Kč prokázaných nákladů. Dále může obdržet až 4000,- Kč na měsíčně na režijní náklady. A zase platí, že tyto příspěvky nemůže uplatnit pokud se to týká domácích pracovníků.

S pozdravem

Václav Krása

Buudu rád, pokud si prohlédnete reklamy na mém webu https://www.vaclavkrasa.cz/. Děkuji.