Chráněné pracovní místo (chráněná dílna)

Hezký den pane Krása, chtěla bych vás poprosit za celý kolektiv chráněného pracoviště CMS Colsunting Králův Dvůr o pár rad. Naše mistrová po nás vyžaduje vyrábět nad určenou normu počtu ks a nebere ohledy na různá zdravotní postižení zaměstnanců a nejde daleko pro verbální napadaní typu: nic neumíš, smrdíš, jsi pomalá, atd. Dochází z její strany k ponižování zaměstnanců. Dále se zde nebere dodržování zákona ze strany zaměstnavatele, kdy je jasné, že v chráněné dílně lidé častěji navštěvují své lékaře a lékař vás bohužel objedná v čase, který se překrývá s pracovní dobou a i přes odevzdání řádně vyplněné propustky, nás nutí zaměstnavatel si návštěvu lékaře nadělávat, jinak nic neproplatí. Je v pořádku, aby na chráněném pracovišti, jde dle svého postižení lidé pracují 4, 6, i 8 hodinové směny se neměli možnost osprchovat pro absenci sprch? Děkuji vám předem za stručnou odpověď za celý kolektiv. Ilja
 
Ilja

Vážená paní Iljo,

samozřejmě, že zaměstnavatel, který zaměstnává více než 50 % osob se zdravotním postižením musí přihlížet ke jejich zdravotnímu stavu a jejich výkonnosti. Proto také dostává příspěvek od ÚP. Doporučuji Vám podat stížnost na Inspekci práce, stredni.cechy@suip.cz. Ty Vám mohou pomoci.


S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovala Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.