Evropská parkovací karta pro invalidy

Dobrý den Bohužel se mi nikde na internetu nepodařilo s jistotou zjistit, zda mohu v USA používat Evropskou parkovací kartu pro invalidy. Prosím tedy o vyjasnění tohoto problému, po případě, zda mám jako invalida při své cestě do USA jinou možnost než použít již zmíněnou kartu. Předem děkuji za odpověď. O.Vomasta
 
Otakar Vomasta

Vážený pane Vomasto,

Evropaský parkovací průkaz nelze používat mimo země EU. Jaká je další úprava v USA ve věci parkování OZP nevím a obávám se, že takovou informaci seženu.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.