Podání stížnosti na posudkovou lékařku

Dobrý den, jelikož nesouhlasím se zamítnutím ID mého otce, který má velké zdravotní potíže, chtěla bych podat stížnost na jednu konkrétní posudkovou lékařku, která neuznává většinu důchodů a nejsem jediná, která by si na to chtěla stěžovat. Potřebovala bych vědět jak, a kam poslat stížnost. Jednalo by se o stížnost na zmíněnou doktorku nebo o přezkoumání žádosti od jiného posudkového lékaře. Nejraději bych ale udělala obojí. Popř. mohu jednat za mého otce a napsat žádost o přezkoumání i s informacemi o mém otci a jeho žádosti? Nebo to musím udělat on. Mohla bych poprosit o nějaký vzor? Díky moc
 
Jana Hromířová

Vážená paní Hromířová,

Váš otec může podat námitku, a to do 30 dnů od doručení rozhodnutí o zamítnutí žádosti o ID. Námitka se posílá na ČSSZ. Pokud jste již podali námitku a nebyli úspěšní, tak je možné podat ještě do dvou měsíců správní žalobu od zamítnutí námitky, a to ke Krajskému soudu. 

Stěžovat si na posudkového lékaře je možné, a to k ředitelce posudkové služby ČSSZ, Křížová 25, 155 00 Praha 5. U ní je možné také požádat o přezkoumání zdravotního stavu, a to jiným posudkovým lékařem.

S pozdravem Václav Krása