Příspěvek na telekomunikační slučby pro ZTP

Dobrý den, prosím o informaci ohledně příspěvku 200.- kč na telekomunikační příspěvek, pro držitele ZTP. Minulý týden jsem navštívil mého operátora - Vodafone, kde po poměrně dlouhém ověřování všech mých dokladů ohledně ZTP, mně bylo sděleno, že na tento příspěvek se na mne nevstahuje, protože se vstahuje pouze na držitele průkazu ZTP kteří tento průkaz mají vystaven na praktickou, nebo úplnou hluchotu.... Něco podobného jsem vyčetl i na stránkách telekomunikačních služeb. Přiznám se, že jsem byl docela v šoku... Logicky bráno, k čemu mi bude telefon, když jsem hluchý....??? Buď jsem to špatně pochopil, nebo se za tím skrývá něco jiného, aby operátor nemusel příspěvek poskytovat. Prosím o Vaše vyjádření, jak to opravdu je. Děkuji Vám za odpověď, a přeji hezký den.
 
Zdeněk Sém

Vážený pane Séme,

především na stránkách ČTÚ je telekomunikační příspěvek velmi dobře popsán, případně popis můžete najít i na webu NRZP ČR www.nrzp.cz.

Je to tak, že telekomunikační příspěvek 200,- Kč se poskytuje  všem držitelům průkazu ZTP/P. U držitelů průkazu ZTP se skutečně poskytuje pouze osobám s praktickou nebo úplnou hluchotou. Oni využívají především data na internetu nebo SMS. Dále je příspěvek určen pro lidi s nízkými příjmy a případně pro rodiče dětí, které jsou držitelé průkazu ZTP/P.

S pozdravem Václav Krása