Příspěvek na péči - délka

Dobrý den pane Kráso, prosím o informaci zda, popř. jak se účinně odvolat proti rozhodnutí posudkového lékaře ohledně přiznání příspěvku na péči. Dcera měla 3. st. původně na 3 roky, nyní po dodání velkého množství podkladů, posudků atd. byl tento příspěvek prodloužen pouze na jeden další rok, což znamená, že můžeme prakticky ihned zahájit vyčerpávající "sběr" podkladů pro další prodloužení. Je tento postup běžný ? Děkuji předem.
 
Pavel Dobák

Vážený pane Dobáku,

proti lhůtě dalšího přeskumu oprávněnnosti přiznání příspěvku na péči se nelze odvolat, protože nedošlo k žádnému porušení zákona, i když si také myslím, že se vzásadě jedná o šikanu. Pokud by se Vám stala obdobná věc i po dalším přeskumu zdravotního stavu Vaší dcery, obraťte se přímo na mě a to na adresu v.krasa@nrzp.cz a určitě bychom se pokusili tuto věc řešit přímo na úrovni MPSV ČR. Teď to však vydím jako předčasné.

Vážený pane Dobáku, pokud si přejete, aby se situace v posuzování zdravotního stavu zlepšila, máte možnost hlasovat pro změnu. Kandiduji za uskupení TRIKOLÓRA SVOBODNÍ SOUKROMNÍCI a to konkrétně ve středočeském kraji. Pokud budete volit toto uskupení, je šance, že budeme moci tuto věc ovlivňovat, protože jsem stínový ministr MPSV ČR pro toto uskupení.

S pozdravem

Mgr. Václav Krása