Mobilita

Dobrý den pane Kráso ,ráda  bych se s Vámi poradila ohledně nepřiznání příspěvku na mobilitu. Mám přiznaný průkaz ZTP do 31.3.2014 ,a PnP ve 2.stupni přiznaný do 31.3.2014.Nyní mi přišlo Rozhodnutí o nepřiznání příspěvku na mobilitu .Odůvodnění  -nejedná se o dlouhodobě nepříznivý zdravotní stav dle posudkového lékaře. Což je lež ,mám  38 let těžký diabetes ,mám těžce postižené končetiny-diabetická neuropati a jiné. Jak může posudkový lékař toto uvést do rozhodnutí. Já jsem navíc následkem diabetu denně v bezvědomí ,a  další komplikace .Zřejmě  podám žalobu na ČR pro nepravdivé a úmyslné poškození moji osoby. Chci se Vás zeptat když mám platný průkaz ZTP do 31.3.2014 ,tak dle rozhodnutí nemám nárok na příspěvek na mobilitu-dle posudkového lékaře který nerespektuje zákon jenž od nového roku automaticky přiznává občanům s průkazem ZTP i příspěvek na mobilitu .Můžete  se mi k tomu prosím vyjádřit-Děkuji Lechnerová
 
Lechnerová

Vážená paní Lechnerová,

doporučuji Vám, abyste  si hned po 1. 1. 2014 požádala o příspěvek na mobilitu. Změnou zákona č. 329/2011 Sb., se přiznává příspěvek na mobilitu k průkazu ZTP nebo ZTP/P. Dále Vám doporučuji, abyte si požádala o prodloužení výplaty PnP a o vydání nového průkazu ZTP.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.