Nový dotaz

Dobry den Vazeny p. Kraso, mam syna kde mu byla od osmi let diagnostikovana lehka mentani retardace na zaklade vysetreni z PPD, od druheho rocniku navstevoval zakladni  skolu  ve  specilaizovane  tride -upraveny osnovy  doposud-ukoncil ctvrty rocnik, nyni z duvodu stehovani do jineho mesta po dlouhe snaze mi dite prijali do zakladni skoly  ktera je spadova pred tim jsem zadali o prijeti na Zakladni cirkevni skole ale z technickych duvodu ho skola neprijala ja nemela cas na odvolani a musela dite nekam umistit po velke snaze se podarilo ale musela jsem podepsat ze se vzdavam odvolani ,dite je zarazeno  do zakalni skoly coz jsem stastna ale nemaji specializovanou vyuku,dite zaradili do pateho rocniku se zakladnim vzdelavacim programem, pozadala jsem si o nove vysetreni z PPD a bylo mi konstatovano ze doporucuji dite umistit do treti tridy a nema ani narok na pedagogickeho asistenta  ,je mu jedenact let a nevim si predstavit jak by to dolehlo na jeho psychickou stranku ... to jsem vyloucila,nyni dojde k prezkouseni ditete  na zadost reditele skoly o jeho skolnich znalostech a mam obavy ze to bude stejne jako na PPD a dite mi umisti do tretiho rocniku, byla mi doporucena zvlastni skola i kdyz se tento termin zvlastni skola nepouziva je to pro mne stale zvlasni skola navic hodne z ruky a dite ma pravo  vzdelavat se na zakladni skole, bohuzel zakladni skola se specializivanou vyukou ve Zline neni  a nevim si predstavit jezdit se synem a detmi  do jineho mesta kdyz mam jeste dve male deti kde bojuji o volne misto ve skolce a financne si to nedovedu predstavit, chci aby dite chodilo do Zakladni skoly  ,ma na to pravo , jeste mam jeden dotaz a to takovy  zda  mam pri tehle diagnoze  syna  narok na prispevek na peci jiz  vice jak pul roku navstevujeme psychiatra a rok psychologa -terapie ,diagnoza je stanovena od osmeho roku ditete a to z PPD , dekuji mnohokrat za odpoved a pomocnou radu s pozdravem hezkeho dne
 
eva

Vážená paní Evo,

je dobře, že bojujete za svoje dítě. Pokud však nebude mít znalosti, tak těžko může škola souhlasit s tím, aby navštěvoval stejnou třídu. Doporučuji Vám odvolat se proti rozhodnutí pedagogické poradny o nepřiznání asistenta pedagoga. Vaše dítě potřebuje pravděpodobně intenzivnější pomoc s výukou. Odvolat se můžete k MŠMT ČR, případně ke školské inspekci.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.