Dotaz

Dobrý den , Chtěla bych vám poděkovat za vaše odpovědi k dotazům týkající se k umístění mého syna do praktické školy.Mám stále problémy s ředitelkou školy.Nesouhlasila jsem s přestupem a ředitelka školy si mě pozvala na jednání ,kterého se zúčastnila sociální pracovnice,která dohlíží na syna po rozvodu.Oznámily mi,že pokud nebudu souhlasit s přestupem podají žádost k soudu na předběžné opatření.Jsem z toho velmi špatná,syn mi tady brečí,že nechce do nové školy.Problém je taky vtom,že sám by nezvládl jezdit do města já jsem momentálně nezaměstnaná od státu neberu žádné sociální  dávky ani přídavky na dítě.Bydlím u rodičů kteří nás živí.Nedovedu si představit ,že bych musela syna vozit do města .Chodí do 6 třídy ,jedná se o 3 roky než vyjde základní školu.Můžete mi prosím poradit jak se můžu bránit.Děkuji Marcela
 
Marcela

Vážená paní Marcelo,

v žádném případě nedávejt e souhlas k přeřazení syna. Domnívám se, že soud v této věci těžko může rozhodnout proti Vám. Každé dítě má právo navštěvovat svoji spádovou školu. Pokud by došla tato věc k soudu, tak bychom Vás pozvali na NRZP ČR a s odborníky bychom se Vám snažili poradit jak postupovat. Doporučuji Vám, abyste paní ředitelce řekla, že se o tuto věc zajímá NRZP ČR a že bychom byli rádi, kdyby nám paní ředitelka sdělila důvody svého postupu.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.