Prispevek na zvlastni pomucku

Dobry den, pane Kraso, chtela bych se zeptat, zda bych mela narok na pomucku - iPhone. Pred 4 lety mi byl bez problemu schvalen MacBook. Mam zrakove postizeni, ale nejsem nevidoma. Chtela bych nejaky vetsi, ale cim vetsi, tim drazsi, tak nevim, jestli by mi to schvalili... Voiceover bych vyuzivala za slunicka a kdyz bych proste nevidela na displej... A v praci potrebuji delat amaterskou fotodokumentaci, a na obyc fotoaparat ci maly displej mobilu nevidim pri tom foceni...myslite, ze bych mela narok? O telefon ci tablet jsem nikdy nezadala. Predem dekuji za odpived a preji pekny den. Linda
 
Linda

Vážená pane Lindo,

myslím si, že to můžete zkusit si požádat. V příloze  vyhlášky č. 388/2011 Sb., jsou uvedeny pomůcku, o které je možné požádat. Musíte hlavně zdůraznit, že pomůcku potřebujete k práci. Je jisté, že budete něco doplácet.


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása